Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

100 miljoner investeras i fabrik för massivträ

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Margareta Redlund
Det österrikiska massivträföretaget KLH Massivholz har tagit över Inland Wood i Orsa. Detta innebär att en ny produktionsanläggning ska byggas i Orsa vilket ger uppskattningsvis ett 30-tal nya jobb.

100 miljoner kronor ska investeras och anläggningen kommer årligen att producera 60 000 kubikmeter sågad råvara. Fabriken blir klar om ett år och ska försörja den skandinaviska marknaden och delar av norra Europa.

KLH Massivholz är mycket stor på tillverkning av massiva träprodukter. Nu behöver företaget utöka sin tillverkningskapacitet och valde Orsa av flera orsaker: råvaran i Dalarna är bra, samarbetspartnern Inland Wood finns i Orsa och företaget har fått ett mycket positivt bemötande från kommunen.

KLH omsätter idag drygt 200 miljoner kronor och har runt 100 anställda. Företaget är redan känt för den svenska marknaden bland annat genom leverans av stommen till Flyinge ridanläggning och hisschakt till Sidenväveriet i Stockholm, två projekt som tidigare beskrivits i BIN. Just nu levererar företaget en massivträstomme till ett stort hotell som håller på att byggas i OS-byn i Turin.

Inland Wood, som tidigare ägdes av Timber Building System, har arbetat med marknadsföring av trä. Professor emeritus Sture Samuelsson, som under flera år arbetat för KLH i Sverige, kommer i fortsättningen att verka inom Inland Wood.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.