Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

22 miljoner till forskning om hållbara städer

Publicerad: 19 maj 2014, 12:07

Ett forskningsprojekt med Konstfack som huvudman har tilldelats 9,1 miljoner kronor av Vinnova. Projektet ska bidra till att utveckla ett nordiskt certifieringssystem för stadsdelar.


Forskningsprojektet heter ”Tjänstedesign för hållbara dynamiska städer – design av samverkansplattformar i komplexa planprocesser”. Det är ett samarbete mellan bland annat Konstfack, Södertörns Högskola, Stockholms Universitet, Tyréns och flera kommuner.

Projektets totala budget är 22 miljoner kronor varav Vinnova bidrar med 9,1 miljoner kronor.

Vinnovas motivering

Projektet ska möta utmaningar som rör krav på nytänkande i en hållbar stadsplanering och i planprocesser. Fokus ligger på social hållbarhet och ansökan bedöms vara relevant, den behandlar viktiga aspekter i planprocessen såsom ökat systemperspektiv, samskapande, stadsplane- och medborgarrelaterade visioner. Konstellationen har en bra sammansättning med relevanta ansatser för att utveckla inkluderande samverkan mellan olika parter för att ta sig an och värdera komplexa frågor vid urban planering.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.