Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

45 miljoner till tryggare stadsmiljö

Publicerad: 22 oktober 2008, 08:22

Boverket och länsstyrelsen får 45 miljoner kronor från regeringen för att göra stadsmiljöerna säkrare ur ett jämställdhetsperspektiv.


– Den här satsningen skärper jämställdhetsperspektivet vid utformningen av stadsmiljöer, till exempel parker, tunnlar eller gångvägar, säger Integrations och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

Boverkets uppgift blir att leda, samordna och i samverkan med länsstyrelserna stödja ett konkret utvecklingsarbete med att stärka tryggheten i stads- och tätortsmiljöer ur ett jämställdhetsperspektiv.

– Ett arbete för att förbättra tryggheten i stads- och tätortsmiljöer berör många aspekter av den fysiska utformningen av miljön och förutsätter att flera aktörer involveras, bland andra kommuner och fastighetsägare respektive fastighetsförvaltare, säger Miljöminister Andreas Carlgren

Uppdraget sträcker sig fram till 2010 och är en del regeringens handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. Pengarna ska fördelas till länsstyrelserna och ge stöd till kommunala insatser.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.