Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

460 miljoner för att bevara kyrkligt kulturarv

Publicerad: 30 Maj 2017, 10:26

Fördelningen av den kyrkoantikvariska ersättningen för 2018 är klar. Svenska kyrkans stift och församlingar får dela på 460 miljoner kronor för att bevara och skydda det kyrkliga kulturarvet.


Det har varit ett stort tryck från Svenska kyrkans församlingar att få pengar till vård- och underhåll av de skyddade kyrkomiljöerna.

– Den kyrkoantikvariska ersättningen täcker en viss del av kostnaderna, men för att åtgärderna ska utföras krävs ändå en betydande insats också från församlingarna, säger Markus Dahlberg, chef på enheten för kulturarvsstöd i Svenska kyrkan.

De 460 miljoner kronor som delas ut nästa år baseras på regeringens förslag till långtidsbudget fram till 2019 då nästa kontrollstation infaller.

Liksom tidigare år prioriteras den långsiktiga planeringen av vård- och underhållsinsatser för att den kyrkoantikvariska ersättningen ska komma till bästa möjliga användning.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.