Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

ABB tar hem order i Saudiarabien

Publicerad: 14 augusti 2009, 09:20

ABB har tagit hem order värda 60 miljoner dollar från Saudi Electricity Company, Saudiarabiens statliga transmission- och distributionsbolag.


ABB:s roll i projektet är att förbättra kraftöverföringseffektiviteten i 28 transformatorstationer för distribution. Företaget kommer att vara ansvarigt för konstruktion, leverans, installation, och drifttagning av projekten som beräknas vara slutförda 2010.

- Dessa lösningar kommer att göra det möjligt för transformatorstationerna att fungera mer effektivt och på så vis öka tillgängligheten och förbättra kvaliteten på kraften”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems, i ett pressmeddelande.

ABB ska leverera effektfaktorregulering till 19 transformatorstationer på 33/13,8 kilovolt i de centrala, södra och nordvästra provinserna och till nio 132/33 kV transformatorstationer i och runt huvudstaden, Riyadh.

Produkter som ska levereras är bland annat kondensatorbatterier, reaktorer, mellanspänningsställverk, skydds- och kontrollutrustning samt SCADA-system (Supervisory Control and Data Acquisition) som ska hjälpa kraftbolaget hantera kraftflödet i nätet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.