Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

ANALYS: Därför är grus och asfalt framtiden för byggarna

Publicerad: 5 februari 2021, 07:38

Slutet av 2020 kännetecknades av många beslut som rörde just industriverksamheten. NCC strukturerar om för att öka lönsamheten medan Peab ställer om de finansiella målen efter att industribenet vuxit rejält, skriver Byggindustrins Anders Siljevall.

Foto: Erik Mårtensson, NCC / Byggindustrin

Är framtiden plan som nylagd asfalt eller betongtung och grusig? Oavsett vilket kommer industriverksamheten vara i fokus för många av storbyggarna framöver, skriver Byggindustrins Anders Siljevall i en analys av kvartalsrapporterna för fjärde kvartalet 2020.


Ämnen i artikeln:

NCCPeabSkanskarapport

Mycket tyder på att infrastrukturen kommer att få en viktig roll under de kommande åren. NCC har rustat sig genom att förbättra lönsamheten i projekten. På helåret 2020 minskade omsättningen

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

NCCPeabSkanskarapport

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.