Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

ANALYS: ”Infrastrukturen sticker ut under byggarnas lågsäsong”

Publicerad: 6 maj 2021, 12:28

Byggarnas orderböcker tycks fyllas med infrastruktur, konstaterar Byggindustrins Anders Siljevall i en analys av årets första kvartalsrapporter. NCC:s trafiklösning inför Tingstadstunnelns renovering, som syns i bakgrunden, redovisas dock i nästa kvartal.

Foto: Joakim Kröger, NCC / Stefan Jellheden

Årets första kvartal hör alltid till det svagaste för byggföretagen. Men är det något som sticker ut är det en allt större mängd infrastruktur i orderböckerna, skriver Byggindustrins Anders Siljevall.


Ämnen i artikeln:

NCCPeabVeidekkeSveviainfrastruktur

NCC:s vd och koncernchef Tomas Carlsson konstaterar att årets första kvartal är lågsäsong för bolaget. Det är naturligt med tanke på väderleken. Asfaltsverksamheten står stilla och det är lägre aktivitet

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.