Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Annehem säljer av sina fastigheter

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Skånska Annehem Fastigheter AB säljer av sina färdigutvecklade fastigheter i Öresundsregionen för 708 miljoner kronor. Danska Property Group är köpare.


Affären innebär att alla Annehems uthyrda fastigheter i Malmö, Lund, Hässleholm och Hörby säljs. De 45 fastigheterna motsvarar två tredjedelar av Annehems sammanlagda aktieportfölj och ger Annehem en kassa på 330 miljoner kronor.

Kvar i bolaget blir bara ett antal centralt belägna fastigheter i Landskrona som håller på att förädlas samt några andra utecklingsprojekt. Till dem hör bland annat Point Hyllie, ett höghus med bostäder och butiker strax utanför Malmö.

- Affären är helt i linje med vår strategi att fokusera på fastighetsutveckling, inte på förvaltning av färdigutvecklade fastigheter. Försäljningen gör att vi nu får en mycket stark finansiell ställning, med en soliditet på cirka 61 procent, säger Annehems VD Peter Strand.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.