Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Ännu ett miljardkontrakt till Skanska

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Skanska har tagit hem ytterligare ett miljardkontrakt i New York. Bolaget får uppdraget att bygga en ny knutpunkt för tunnelbanetrafiken på södra Manhattan. Projektet är en del av det omfattande förnyelseprogrammet för området runt det förstörda World Trade Center och Skanskas entreprenad är värd USD 133 miljoner, drygt en miljard svenska kronor.

Tunnelbanestationen kommer att knyta samman sex existerande stationer och dessutom anslutas till Path-pendeln vid World Trade Center. Omkring 275 000 personer kommer att passera genom terminalen varje dag.

Arbetet börjar omedelbart och stationen ska vara klar i januari 2008. Det är Skanska USA Civils division Slattery Skanska som ska genomföra projektet.

För bara en vecka sedan tillkännagav Skanska att man fått ett annat kontrakt på runt en miljard svenska kronor i New York-området. Det gällde byggandet av en vattenreningsanläggning för att förbättra miljön i Brooklyn.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.