Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Avgående Nordbygg-generalen laddar för sin sista mässa: ”Det blir årets gladaste byggmöte!”

Publicerad: 25 april 2022, 09:23

Peter Söderberg, Project manager för Nordbygg, gör sitt sista genomförande innan kollegan Lina Hann tar över.

Foto: Sara Söderström

Hej Peter Söderberg, Project manager för Nordbygg, som slår upp portarna på Älvsjömässan i veckan. Hur känns det?


Ämnen i artikeln:

Nordbygg

– Äntligen! Ligger väl närmast att svara efter två år som präglats av hopp och besvikelser. Jag har stora förhoppningar om att det blir inte bara årets viktigaste utan också gladaste och mest uppsluppna byggmöte. Vårens tidigare mässor har visat att folk är sugna på att mötas på riktigt igen. Det ska bli riktigt roligt att uppleva hur hela mässanläggningen återigen sjuder av liv.

Vad får man inte missa?

– Att avsätta gott om tid för besöket, här finns så mycket att se och så många branschkollegor att träffa. Drygt 900 företag är på plats för att visa sina nyheter.

LÄS MER: Byggindustrin testar: Verktyg för den moderna hantverkaren – skruvdragare, sticksågar och vinkelslipar

Vilka är de stora nyheterna i år?

– De är många, men i urval: Vi har extra fokus på innovation, och lanserar i år Innovationsarenan där vi ger plats för korta seminarier, start up-företag, och innovativa produktnyheter. Vi har ett eget arkitekturprogram hela veckan med föredragsserien Arkitektens ögon på. Vi har tagit initiativ till att samla kvinnliga nätverk i byggbranschen till en gemensam träff och närmare 300 kvinnor har anmält sig till Nordbyggs kvinnliga nätverksträff som modereras av Bygg-Sandra. Bland mycket annat.

Hur många Nordbygg har du varit ansvarig för?

– Det är 20 år sedan jag klev på som projektledare för Nordbygg. Detta blir det nionde och sista genomförandet för min del. När mässan stänger för i år checkar jag ut och blir ledig på heltid.

Hur känns det – och vad ska du göra med all ledig tid?

– Det känn helt rätt för mig att sluta nu efter 20 år vid rodret. Årstiden inbjuder till en rivstart på golfsäsongen men jag ser också fram emot att träffa barnbarnen lite mer och hoppas även på lite segling. Till vintern blir det mer av skidor både utför och på längden

 

Seglande nacka-bo

Namn: Peter Söderberg.

Ålder: 64 inom kort.

Gör: Blivande pensionär.

Bor: Nacka.

Fritidsintressen: golf, segling, skidåkning.

Anders Carlén

Chefredaktör

anders.carlen@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Nordbygg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.