Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Avtalet klart för VVS och Kyla

Publicerad: 16 april 2013, 08:06

VVS Företagen och Byggnads har i dag tecknat ett nytt kollektivavtal. Avtalet är treårigt och följer industrins avtalsvärde på 6,8 procent. Det nya avtalet innebär också att de tidigare två avtalen; VVS-avtalet och Kylavtalet är sammanslaget till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl.


Avtalet innebär i korthet att parterna kommit överens om möjligheten att träffa lokala lösningar avseende arbetstidens förläggning och de omtvistade turordningsreglerna för entreprenad och service.

– Vi är mycket nöjda med att VVS-branschen nu får ett avtal som bygger långsiktighet. Det skapar förutsättningar för företag och medarbetare att fokusera på kärnverksamheten samt möjlighet att fortsätta utveckla verksamheten, säger Johan Mossling, tillförordnad vd på VVS Företagen.

– Vi har haft bra och konstruktiva förhandlingar mellan parterna och det är glädjande att vi nu har kunnat nå en överenskommelse om att slå samman Kyl- och VVS-avtalen. Genom sammanslagningen tar vi ett gemensamt ansvar för branschen och detta kommer också att ha en positiv betydelse för alla de som arbetar under de nuvarande avtalen, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.