Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Bättre 2019 för Veidekke

Publicerad: 12 februari 2020, 08:59

Jimmy Bengtsson gläds över ett ljusare 2019 för Veidekke. Under året intog han positionen som koncernchef.

Foto: Mattias de Frumerie

Veidekkes resa tillbaka från en tufft 2018 går framåt. Samtidigt fortsätter den norska koncernen med svenske Jimmy Bengtsson i ledningen att vara försiktig.


Under 2019 omsatte Veidekke 38,8 miljarder norska kronor, vilket motsvarar 40,5 miljarder svenska kronor. Resultatet för helåret landade på 941 miljoner norska kronor, eller dryga 982 miljarder svenska kronor.

Resultatet är en klar förbättring från 2018 då resultatet landade på 591 miljoner norska kronor.

LÄS MER: Jimmy Bengtsson om vägen till toppen

Efter ett tungt 2018 lade Veidekke om till en mer försiktig anbudsstrategi för att ta ner risken.
– Vi har genomfört betydliga förbättringsåtgärder och bygg- och anläggningsverksamheten i Norge och Sverige har omstrukturerats . Framöver vill vi vara särskilt riskmedvetna. Samtidigt är det glädjande att vårt förbättringsarbete i industriverksamheten har gett resultat, säger koncernchefen Jimmy Bengtsson i ett pressmeddelande.

Han berättar vidare att bolaget står fast vid målet om en vinstmarginal före skatt på 3 till 3,5 procent för entreprenad- och industriverksamheten under 2020, ett mål som meddelades på kapitalmarknadsdagen i maj förra året.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.