Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Bättre lönsamhet för Skanska

Publicerad: 4 februari 2016, 11:09

Johan Karlström, vd och koncernchef för Skanska.

Foto: Skanska

Skanska redovisar en vinst före skatt på 3,1 miljarder kronor för fjärde kvartalet 2015. Det kan jämföras med en vist på 2,2 miljarder samma period i fjol. Den redovisade vinsten ligger också högre än analytikernas förväntan, som enligt Reuters sammanställning var på 2,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Skanskadelårsrapport

Även för helåret 2015 ökar Skanskas vinst. Skanska redovisar en vinst före skatt på 6,1 miljarder kronor för helåret 2015 vilket kan jämföras med en vist på 5,5 miljarder samma period i fjol.

Däremot så föll orderingången under fjärde kvartalet 2015. För byggverksamheten var orderingången under fjärde kvartalet 2015 29,9 miljarder kronor, vilket kan jämföras med 41,8 samma period i fjol. Orderingången för helåret 2015 var 122,1 miljarder kronor. I fjol var den 146,9 miljarder kronor.

– Den lägre orderingången är ett resultat av de normala variationerna i orderbokningar men även ett resultat av att en betydande andel orderbokningar i USA Building blev senarelagda i slutet av året. En majoritet av affärsenheterna i byggverksamheten hade en orderingång som överskred intäkterna och anbudsaktiviteten är fortsatt hög, säger Johan Karlström, vd och koncernchef för Skanska.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanskadelårsrapport

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.