Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Berömd New York-krog öppnar i Stockholm

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

I det nya Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm som invigs den 5 februari 2008 öppnar den berömda New York-krogen Aquavit med sin första restaurang utanför USA.


- Aquavit i Stockholm blir en skandinavisk restaurang med amerikansk touch och det ska bli en utmaning att jobba med konceptet i Sverige. Vi vill att maten ska kännas modern och spännande istället för högtravande. Mer "fun dining än fine dining", säger Marcus Samuelsson, kock på Aquavit.
- Detta är ett tydligt statement för Clarion Signs ambitioner, säger hotellets vd Tobias Ekman. Satsningen på Aquavit ska tillsammans med vår möbeldesignprofil och byggnadens starka egenart göra Sign till ett naturligt inslag i Stockholmsbilden.
Aquavit   är den enda internationellt kända restaurangen utanför Skandinavien som baseras på svensk matkultur. Restaurangen startades 1987 av Håkan Swahn och har sedan dess med hjälp av bland annat stjärnkocken Marcus Samuelsson, etablerat sig på New Yorks kroghimmel. New York Magazine placerade nyligen Aquavit som en av New Yorks tio bästa krogar och gav den fyra stjärnor.

Fakta om bygget
Byggherre: Arthur Buchardt via Banhotellet Invest AB
Totalentreprenör: Skanska Sverige AB
Arkitekt: Wingårdh Arkitektkontor AB
Konstruktör: ELU Konsult AB
Stomentreprenör: VST Nordic
Installationsentreprenör: Bravida Sverige AB

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.