Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Besqab köper in sig i bostadsutvecklare – affären värd 110 miljoner

Publicerad: 4 mars 2021, 19:14

Besqab förvärvar 50 procent av aktierna i Byggnadsfirman Erik Wallin AB.

Foto: Besqab / Wallin

Besqab har avtalat om att förvärva 50 procent av aktierna i Byggnadsfirman Erik Wallin AB. Med den nya ägaren ska utvecklingstakten i Wallins projektportfölj öka.


Ämnen i artikeln:

Besqab

Wallin är ett familjeägt bygg- och fastighetsbolag som grundades 1927 och har en lång historik av att ha uppfört bostäder i egen regi och på uppdrag åt externa beställare, runtom i Stockholms län.

När Besqab nu går in som delägare får Wallin möjligheten att förverkliga sina visioner, samtidigt som det medför tillväxt för Besqab .

LÄS MER: Hon blir ny vd för Besqab

– Vi är mycket glada över Besqabs förtroende. Deras erfarenhet, kompetens och finansiella styrka blir ett viktigt bidrag till verksamheten. Vi har en portfölj med många fina projekt och med Besqab som ny delägare kan vi fortsätta utveckla verksamheten och öka utvecklingstakten i projektportföljen, säger Erik Wallin, vd i Wallin, i ett pressmeddelande.

Bildar joint venture

Verksamheten i Wallin kommer att bedrivas som joint venture tillsammans med Byggnadsfirman Erik Wallin Invest som kvarstår som ägare till resterande halva av bolaget.

– Delägandet i Wallin kompletterar Besqabs verksamhet väl och vi är glada att de vände sig till oss. Wallin har ett starkt varumärke och en gedigen byggmästaranda som påminner om vår. Vi har i grunden samma värderingar och ser många mervärden i den här affären, säger Carola Lavén, vd på Besqab.

LISTA: Historien bakom bolagens udda namn

Wallins projektportfölj uppgår till drygt 900 bostäder varav cirka 180 bostäder beräknas att färdigställas under 2021. Dessa 180 bostäder samt ytterligare cirka 300 bostäder i projektportföljen utvecklas i ett till hälften ägt joint venture med NREP. 

Affären genomförs som en kombination av aktieförvärv och nyemission där den totala investeringen uppgår till cirka 110 miljoner kronor. 

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Besqab

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.