Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

BI och Villaägarna lanserar nytt hantverksformulär

Publicerad: 14 mars 2014, 14:35

Använd skriftliga avtal vid hantverkstjänster för att minska risken för meningsskiljaktigheter. Det menar Konsumentverket, Sveriges Byggindustrier och Villaägarnas Riksförbund som nu tillsammans lanserar Hantverkarformuläret 2014.


Tvister mellan hantverkare och konsumenter är vanliga. Det visar statistik från kommunernas konsumentvägledningar och utredningar Konsumentverket har genomfört. Trots det saknas ofta skriftliga avtal som reglerar vad som ska göras, hur lång tid det ska ta och vad det ska kosta.

Bakom Hantverkarformuläret står Konsumentverket, Villaägarnas Riksförbund och Sveriges Byggindustrier. Formuläret är en avtalsmall som ska hjälpa både konsumenter och hantverkare till ett så bra avtal som möjligt.

Hantverkarformuläret 2014 är en uppdaterad och förbättrad version av en avtalsmall som senast sågs över 2009. Det nya formuläret innehåller bland annat en anpassning för rot-avdrag.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.