Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

BIM-företag blir dubbelt så stora i Sverige

Publicerad: 30 april 2021, 07:46

Dalux BIM-tjänster används av allt fler företag i byggbranschen i Sverige. Under 2021 har bolaget hittills vuxit till dubbla storleken med flera nyrekryteringar.-

Foto: Dalux

Mjukvaruföretaget Dalux växer i Sverige och har hittills anställt tre nya medarbetare, vilket är en fördubbling. Snart ansluter ytterligare en medarbetare.


Ämnen i artikeln:

BIM

Dalux, med huvudkontor i Köpenhamn, öppnade sitt Stockholmskontor i början på 2019. Sedan dess har omsättningen tiodubblats och bolaget har slutit koncernavtal med bland andra Atrium Ljungberg, Bravida och Byggdialog. Under 2021 har tre nya medarbetare anslutit.

LISTA: 10 saker vi hatar med BIM

Henrik Nilsson kommer senast från en roll som handläggande konstruktör på Byggnadstekniska Byrån. Joakim Gardell är tidigare arbetsledare i produktion hos TL Bygg och Emil Gullander har senast jobbat som digital processledare på Zynka BIM. Håkan Johansson, som ansluter till Dalux i maj, kommer med stor erfarenhet av försäljning och affärsutveckling från NTI:s mjukvaruerbjudanden till byggbranschen. 

– Vi är fantastiskt tacksamma för alla våra nya kollegor. Deras erfarenheter från projektering, byggproduktion, digital datasamordning och mjukvaruförsäljning kompletterar varandra otroligt bra och kommer hjälpa oss att förverkliga vår ambition om att hjälpa ännu fler av Sveriges bygg- och fastighetsföretag vidare på digitaliseringsresan, säger Sören Westerberg, regionchef för Dalux i Sverige, i ett pressmeddelande.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

BIM

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.