lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Bonava reviderar finansiella mål

Publicerad: 2 februari 2023, 06:30

Foto: Bonava

Bonava har antagit reviderade finansiella mål. Rörelsemarginalen ska uppgå till lägst 10 procent på årsbasis från 2026 och nettoskuldsättningsgraden ska inte överstiga 1,0x. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetBonavadelårsrapportrapport

Nyhetsbyrån Direkt


I slutet av 2021 presenterade Bonava en reviderad strategi och finansiella mål för 2024 och 2026 som uttryckte vinst i absoluta tal.

"Vår strategi ligger fast, men de externa förutsättningarna har förändrats signifikant och det är väldigt svårt att göra fleråriga volymbaserade prognoser vilka låg till grund för tidigare mål", skriver bolaget.

Målet om resultat före skatt och antal sålda bostäder anses ej längre vara relevanta styrmått, men de övriga fyra strategiska målen kvarstår oförändrade.

"Vi väljer att sätta lönsamheten först och kopplar målen tydligt till detta. Vår ambition är att leverera en god avkastning till våra aktieägare och hållbara bostäder i lyckliga grannskap till våra kunder", säger verkställande direktör Peter Wallin.

Bonava har också beslutat att se över alternativen för den norska verksamheten, vilka innefattar en eventuell avyttring av hela eller delar av verksamheten, möjligheter att hitta synergier med andra affärsenheter eller en vidare effektivisering av nuvarande verksamhet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev