Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Botrygg erbjuder kunderna hyrköp

Publicerad: 21 maj 2019, 12:14

Adam Cocozza, vd Botrygg, säger att hyrköp innebär att hyresgästen får möjlighet att prova på hur det är att bo i eget hus genom att först hyra innan man beslutar sig för att köpa sitt radhus.

Foto: Botrygg

Hushåll med svagare ekonomi får prova att hyra innan de bestämmer om de vill köpa sin bostad.


Ämnen i artikeln:

BotryggSteninge Slottsby i Sigtunacocozza

Botrygg är på gång att testa sitt hyrköpskoncept i Steninge Slottsby i Sigtuna. Där byggs just nu 24 radhus i engelsk stil.

– Begreppet hyrköp innebär att hyresgästen får möjlighet att prova på hur det är att bo i eget hus genom att först hyra innan man beslutar sig för att köpa sitt radhus, förklarar Adam Cocozza, vd Botrygg.

Han beskriver att upplägget är ett sätt för de som saknar kapital att komma in på den ägda marknaden. De får hyra radhuset i fyra till fem år och har under den tiden rätt att köpa bostaden för ett på förhand överenskommet pris som motsvarar dagens marknadspris.

– Det kan samtidigt vara en möjlighet att göra en väldigt bra affär, säger Adam Cocozza.

Hyresavgiften ligger på i genomsnitt 14 000 kronor per månad och köpesumman ligger i dagsläget på runt 5 miljoner kronor.

– Om marknaden har gått upp när man väl bestämmer sig för att köpa huset så får man som köpare tillgodoräkna sig den värdestegringen. Om marknaden tvärtom har gått ner, eller om man av någon annan anledning inte vill köpa bostaden, så kan man fortsätta hyra under förutsättning att vi inte har någon annan köpare. För våra kunder innebär detta ett riskfritt upplägg, säger Adam Cocozza.

Den första inflyttningen ska ske i september i år och under det första kvartalet 2020 ska samtliga radhus vara klara för inflyttning.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.