måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Bra kvartal för Byggpartner: ”Vi ser ett starkt intresse kring trähus”

Publicerad: 17 november 2021, 09:28

Efter ett starkt tredje kvartal ser Byggpartner positivt på utvecklingen Foto: Folkhem / Byggpartner

Byggpartner ökade omsättningen och bättrade samtidigt på rörelsemarginalen i kvartal 3. Samtidigt går det framåt med bolagets satsning på träbyggande.

Ämnen i artikeln:

Byggpartnerbyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Under det tredje kvartalet ökade Byggpartners omsättning från 433 miljoner kronor föregående år till 495,5 miljoner kronor i år.

Även rörelseresultatet ökade från 15,4 miljoner till 19,7 miljoner, vilket förbättrade rörelsemarginalen från 3,6 till 4,0 procent.

LÄS MER: Lista: Alla bostäder som tävlar i Årets Bygge 2022

Orderingången i kvartalet var lägre och till 414 miljoner jämfört med föregående års 764 miljoner.

”Det beror dels på timing av nya affärer, dels på att vi i förra årets tredje kvartal vann ett stort partneringavtal i Hemlingborg i Gävle med ett ordervärde om 480 miljoner kronor. Orderstocken är fortsatt större än jämförbar period i fjol och uppgick till 2,9 miljarder kronor vid periodens utgång. Sammantaget ger detta förutsättningar för en fortsatt stabil och lönsam tillväxt”, skriver Byggpartners vd Sture Nilsson i sitt vd-ord.

Satsar på trähusbyggande

Byggpartner satsar på att bli en ledande aktör inom trähusbyggande och har efter periodens slut tecknat ett samarbetsavtal med trähusutvecklaren Folkhem om två stora massivträbyggnationer i Stockholm, med ett totalt entreprenadvärde på sammanlagt en halv miljard kronor. Det första projektet är det andra kvarteret inom Cederhusen i Hagastaden, som beräknas produktionsstartas sommaren 2022.

”Vi ser generellt ett starkt intresse kring trähus, vilket även märks hos vårt dotterbolag Dalahus (Huskomponenter Linghed AB) som levererar huskomponenter i trä. Dalahus har under året haft en rekordstor orderingång. Höstens arbete kring träbyggande stärker oss i vår övertygelse om fortsatt stora utvecklingsmöjligheter för Byggpartner som en ledande strategisk partner till kunder som vill utveckla projekt helt eller delvis i trä”, skriver Sture Nilsson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev