Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Bravida gör storförvärv i Norge

Publicerad: 3 april 2017, 09:42

För köpesumman 122 miljoner svenska kronor köper Bravida det norska installations- och serviceföretaget Oras. Med affären vill Bravida stärka sin roll på vs- och ventilationsområdet i Norge.


Ämnen i artikeln:

BravidaOras

Installatörskoncernen Bravida har redan nu stor verksamhet i Norge med omkring 2 400 anställda. Tyngdpunkten ligger i dag på el. Enligt Nils-Johan Andersson, CFO på Bravida, är består företagets verksamhet i Norge till drygt 70 procent av elinstallatörsverksamhet.

– Vi har tittat väldigt länge på Oras. Vi tror att kunderna efterfrågar installatörsföretag som kan hantera alla teknikområden, säger Nils-Johan Andersson.

Installations- och serviceföretaget Oras har drygt 700 anställda och Bravida gör genom affären en kraftig expansion på vs- och ventilationsområdet i Norge. Säljare är Heidenreich Holding. Innan affären helt är i hamn måste den godkännas av det norska konkurrensverket. Nils-Johan Andersson, tror dock inte att det ska vara några större problem, även om han inte vill föregripa den processen.

– Vi bedömer att eftersom vi främst är ett elbolag så har vi väldigt lite överlappande verksamhet med Oras, men man vet ju aldrig med såna här processer innan de är klara, säger Nils-Johan Andersson.

Bravida tror sig kunna stärka inte bara sig själv utan även Oras genom affären.

– Bolaget har sedan några år levererat svaga resultat på grund av en hög kostnadsnivå och förluster i vissa enskilda projekt, men den underliggande verksamheten är stark. Vår högsta prioritet under 2017 är att vända resultatet till lönsamhet, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida i ett pressmeddelande.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

BravidaOras

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.