Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

BYGGBAROMETERN: Fortsatt hett på byggmarknaden

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV PER HINDERSSON

Med undantag för den skraltiga marknaden för industrins byggande, så fortsätter samtliga övriga delsektorer att visa bra tempo. Byggindustrins Byggbarometer - som mäter värdet av nystartade projekt månad för månad - ligger nu efter fem månader 19 procent över fjolårsnivån. Totalt har det sedan årsskiftet startat projekt till ett värde av 30 miljarder kronor.

Framför allt är det bostadsbyggandet som ökar. Mellan januari och maj startade bostadsprojekt till ett värde av drygt 14 miljarder kronor, vilket är 47 procent högre än för samma period 2004.

Det övriga privata och offentliga husbyggandet är fortfarande långt ifrån sina toppnivåer, men det ser ändå klart bättre ut än i fjol. Hittills har det startat projekt för 7 miljarder kronor. Det är en ökning med 16 procent jämfört med 2004. Även anläggningsbyggandet ökar nu efter en svag inledning på året. Startvolymen är uppe i 6,6 miljarder kronor, 4 procent bättre än i fjol.
Industrin - den i särklass minsta av byggandets delsektorer - visar nya projekt till ett värde av 1,9 miljarder, ett tapp på 53 procent jämfört med 2004.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.