Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggbilarna som säljer mest

Publicerad: 14 oktober 2013, 12:16

Det är tyskt som gäller när svenska byggare väljer transportbil. Det visar statistik från bil Sweden. Volkwagen Caddy är överlägset mest populär med 3727 nyregistrerade bilar första halvåret i år.


Tio i topplistan över Sveriges populäraste lätta transportbilar toppas av tre modeller från Volkswagen. De sju övriga platserna innehas av fem billeverantörer. Det visar statistik från Bil Sweden, som registrerat antalet registrerade bilar mellan januari och augusti 2013. Vår förhoppning är att listan ska ge dig som byggare lite hjälp på vägen i ditt sökande efter nästa transportbil.   

Toppsäljaren, Volkswagen Caddy, 3727 st.                                           

Sveriges överlägset mest sålda lätta transportbil fortsätter att toppa säljstatistiken år efter år. Det finns förstås flera förklaringar bakom bilens popularitet. En av de viktigaste är antagligen det höga restvärdet. Ett minst lika starkt argument är de många möjligheterna som finns gällande motorval. Caddy finns både med gas-, bensin- och dieselmotor. Finns även som exklusivare modell i form av Caddy Cross.

Vill du läsa hela artikeln? Du hittar den på sid. 20-21 i Byggindustrin 32/2013 som är ute den 11 oktober. Om du är prenumerant kan du logga in under fliken ”För prenumeranter” här ovanför och läsa en pdf-version av tidningen.

anders myrdal, red@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.