Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggbolaget expanderar: Öppnar kontor på ytterligare en marknad

Publicerad: 6 maj 2022, 18:16

Fredrik Leo, vd för JSB Construction.

Foto: Johan Sundell

Under våren påbörjar JSB Construction etableringen av ett nytt kontor i Uppsala och stärker därmed närvaron i Mälardalsregionen.


Ämnen i artikeln:

JSB

I mars kom beskedet att JSB ska öppna kontor i Östergötland för att stärka närvaron i regionen. Nu meddelar byggbolaget att ytterligare ett kontor ska öppnas – denna gång i Uppsala.

Läs även: Expanderar på nya marknader: ”Vi söker någon med rätt affärsmannaskap”

– Uppsala är en intressant marknad med bra tillväxtmöjligheter. Genom att etablera oss här breddar vi vår täckningsgrad och stärker närvaron i Mälardalsregionen. Samtidigt knyter vi ihop JSB:s marknader från södra Sverige och Mälardalsregionen med Gävleborg. Det gör oss också starkare och mindre känsliga för konjunktursvängningar, säger Fredrik Leo vd på JSB, i ett pressmeddelande.

JSB har redan ett byggprojekt i i gång i Uppsala och fler byggstarter väntar.

– Sedan januari bygger vi 37 hyresrätter för Rikshem i Stenhagen och under hösten påbörjar vi byggnationen av Uppsalas nya Multihus i Rosendal, säger Fredrik Leo.

I höst beräknas den nya entreprenadavdelningen i Uppsala vara på plats och nu påbörjas rekryteringen av en ny arbetschef, samtidigt som fler objekt söks.

Läs även: Överraskande miljardaffärer och expansion i hela landet: 15 företag som bytte ägare i april 

Peter Axelsson, Affärsområdeschef för JSB Bygg Mellan, kommer vara ansvarig för etableringen:

– Vi kommer att börja etableringen med att anställa en Arbetschef som i sin tur får resurser att bygga upp en helt ny avdelning och ett team från grunden. Förhoppningen är att hitta någon med god kännedom om den lokala marknaden och med rätt affärsmannaskap, säger Peter Axelsson.

Etableringen av kontoret i Uppsala kommer organisatoriskt ligga under affärsområdet JSB Bygg Mellan.

JSB har i dag över 300 anställda och med årsomsättning om drygt två miljarder. Med den nya etableringen i Uppsala är företaget etablerat i Skåne, Blekinge, Kronoberg, Jönköping, Stockholm, Uppsala och Gävleborg. Affärsområdet JSB Bostad är etablerade med bostadsproduktion i hela Sverige.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

JSB

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.