Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggbolaget gör miljardaffär i Enköping: ”Stärker vår entreprenadverksamhet”

Publicerad: 26 april 2022, 12:55

Benn Karlberg, vd för Logistic Contractor, är nöjd med affären.

Foto: Wästbygg

Logistic Contractor säljer sitt helägda projektbolag Sneden AB till fondförvaltaren Genesta Property Nordic AB. Köpeskillingen uppgår till nära en miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

logistikWästbygg

I projektbolaget Sneden AB ingår ett markområde på 133 000 kvadratmeter utanför Enköping som Wästbygg-ägda Logistic Contractor förvärvade under våren 2021.  

Läs även: 40 unga byggtalanger att hålla koll på: Här är morgondagens stjärnor i byggbranschen

– När vi förvärvade marken i Enköping förra året såg vi olika scenarier framför oss vad gäller användandet. Den affär som vi nu har landat i med Genesta är ett mycket bra alternativ, som stärker vår entreprenadverksamhet både i år och under 2023. Vi är nöjda, och ser fram emot att driva det här projektet tillsammans med Genesta, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor, i ett pressmeddelande.

I köpeskillingen på 945 miljoner kronor ingår ett entreprenadavtal där Logistic Contractor kommer att bygga en 80 000 kvadratmeter stor logistikfastighet på tomten – till ett entreprenadvärde på 605 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada över förvärvet och ser fram emot att fortsätta det smidiga samarbetet med Logistic Contractor i den här och andra affärer. Nu ser vi fram emot att erbjuda denna moderna och hållbara fastighet till framgångsrika och växande hyresgäster som bara vill ha det bästa, säger David Neil, vd på Genesta.

Logistikanläggningen byggstartas under sommaren och beräknas vara färdigställd under hösten 2023.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

logistikWästbygg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.