Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggbolaget gör rekordresultat

Publicerad: 17 maj 2020, 08:22

Sture Kullman, styrelseordförande för MVB-koncernen.

Foto: MVB

Byggkoncernen MVB gör sitt bästa resultat i bolagets femtioåriga historia. ”Resultatet är fantastiskt”, säger styrelseordförande Sture Kullman.


Ämnen i artikeln:

MVB

MVB:s fakturering för 2019 slutade på över 3,1 miljarder kronor och vinsten efter finansiella poster landade på 170 miljoner kronor. Siffrorna är MVB:s bästa under dess femtioåriga historia.

- Resultatet är fantastiskt! Våra tre regioner har haft fin tillväxt och alla avslutar året med positiva resultat. Vår position på marknaden som en förtroendeingivande samarbetspartner har stärkts och resulterat i många nya ingångna avtal. Med en välfylld orderstock, stabil soliditet och god likviditet har vi ett bra utgångsläge inför kommande år. Det känns tryggt, framförallt i dessa tider när vi inte till fullo vet marknadseffekterna av coronaviruset eller dess inverkan på samhället i stort, säger MVB:s styrelseordförande Sture Kullman i ett pressmeddelande.

Flera skolprojekt

Bland MVB:s avslutade projekt under 2019 finns Småbarnsskolan i Göteborg, Hjorthagshallen i Stockholm och Glänningeskolan i Laholm. Den senare blev nominerad till Årets Bygge 2020. Under året har

man även vunnit och påbörjat många nya större projekt, däribland ett femårigt samarbetsavtal med Vänersborgsbostäder, kontorshuset Eden i Malmö åt Kungsleden samt nybyggnad av ett kontorshus till ICA Fastigheter i Stockholm.

LÄS MER: Glänningeskolan nominerad till Årets Bygge 2020 

Den totala orderstocken för bolagen inför 2020 uppgick till 3 miljarder kronor.

- MVB:s styrka är våra medarbetare och den entreprenörsanda och familjära företagskultur som råder i bolagen. Våra tre verkställande direktörer ska ha en stor eloge för sitt arbete med att utmana och utveckla sina organisationer till nya enastående resultat. MVB är ett starkt lag och vi har bra förutsättningar för att fortsätta växa på våra lokala marknader under kommande år, säger Sture Kullman.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

MVB

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.