lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggdialog får miljardorder i norr

Publicerad: 7 augusti 2023, 09:21

Byggdialog är entreprenör i Region Västerbottens stora upprustning av Skellefteå lasarett.

Foto: Anders Siljevall

Byggdialog har blivit upphandlade som totalentreprenör för Region Västerbottens stora satsning på Skellefteå lasarett. Projektet innefattar om-, till- och nybyggnation på en yta av 62 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SvepetDirektupphandlingUpphandlingsjukhusSkellefteå

R


Projektet, som har en budget i miljardklassen, är indelat i flera etapper, och det första steget kommer att vara byggandet av ett parkeringshus som förväntas vara klart redan år 2026. Därefter kommer Skellefteå lasarett successivt att växa fram och olika delar av sjukhuset kommer att färdigställas i olika takt. 2032 ska projektet vara färdigställt i sin helhet.

Läs även: Så har Byggdialog lyckats med partnering: "Som person får du inte vara för fyrkantig"

Projektet är Byggdialogs första i Skellefteå. Ambitionen är att växa organiskt i regionen och stärka sin position som Sveriges ledande partneringentreprenör även i de norra delarna av landet.

– Som ny aktör i regionen är vi otroligt glada över det förtroende vi har fått av Region Västerbotten. Det här projektet är stort, komplext och sträcker sig över en lång tid. Det kommer ge oss fantastiska möjligheter att utveckla projektet och bygga upp långsiktiga relationer. Samtidigt ser jag fram emot att bygga upp en stark organisation och ByggDialogs verksamhet i Skellefteå. Genom detta projekt kommer vi kunna fortsätta bidra till samhällsutvecklingen och leverera högkvalitativa projekt i partnering som möter framtidens behov även i norr, säger Michael Sundhäll, vd för Byggdialog, i ett pressmeddelande.

Projektet genomförs i strategisk partnering där Byggdialog är totalentreprenör och Region Västerbotten beställare.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev