Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Bygger datacenter för kvarts miljard

Publicerad: 12 november 2019, 08:34

Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.

Det nederländska företaget Interxion har sedan tidigare fem stycken datacenter i Akalla utanför Stockholm. Nu bygger de ett sjätte datacenter för 250 miljoner kronor.


Interxion är ett så kallat co-locationföretag som har som affärsidé att tillgodose yta och el i datahallarna till andra företag. Företaget har funnits i Sverige i 20 år, men den senaste investeringen är den största i någonsin i landet.

– Tillväxten drivs av både svenska och internationella företag och specifikt de krav på hög tillgänglighet och säkerhet som digitaliseringen ställer, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion, i ett pressmeddelande om varför man satsar stort på Sverige-marknaden.

Det nya datacentret, som benämns STO6, byggs i en separat fastighet som ligger i direkt anslutning till Interxions nuvarande datacenter-campus i Kista utanför Stockholm. Byggnaden kommer att leva upp till Skyddsklass 3 och i ett samarbete med Stockholm Exergi returneras datacentrets spillvärme till fjärrvärmenätet.  Det nya datacentrets spillvärme kommer värma upp närmare 10 000 moderna hushåll i Stockholm.

Datacentret ska vara i drift i andra kvartalet 2020.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.