lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggindustrin på plats i Almedalen: ”Stort fokus på materialpriserna.”

Publicerad: 29 juni 2022, 08:02

Byggindustrin är på plats i Almedalen 2022.

Foto: Anders Carlén

Nästa vecka samlas landets beslutsfattare och politiker i Visby för den årliga Almedalsveckan.
Byggindustrin finns givetvis på plats.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenBusiness ArenabyggkontraktGotland

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Hej Anders Carlén, chefredaktör för Byggindustrin som kommer att agera samtalsledare i Almedalen. Berätta!

– Tillsammans med Business Arena och Fastighetsnytt samlar Byggindustrin byggbranschen för en mycket spänstig onsdag på klassiska Burmeister/Supper där vi pratar bygg, bygg och bygg. Alla är välkomna och adressen är Strandgatan 9.

Kan du bli lite mer specifik?

– Absolut! Vi gästas bland annat av Vasakronans Anna Denell, Wästbyggs Jeanet Corvinius och Byggföretagens Tanja Rasmusson för att prata om den växande byggmaterialbristen och de stigande priserna.

TITTA PÅ LIVESÄNDNING: Direkt från Almedalen 

– Vi diskuterar också återbruk med Hanna Wennberg, Adapteo, Jana Becker, Equator och Emil Junelind, affärschef NCC Building Sverige – samt fokuserar på hur upphandling kan skapa ökad hållbarhet i samhället med Anna Haapaniemi, förvaltningschef stadsbyggnadsförvaltningen, Haninge kommun, Linda Schuur, hållbarhetschef, Intea och Joakim Thornéus, hållbarhetsspecialisten, Upphandlingsmyndigheten.

– Och just det: jag har bett Svensk Byggtjänst Kajsa Hessel om årets viktigaste (nåja, om du jobbar inom bygg) topp-fem-lista som hon kommer att leverera vid 13.00. Missa inte det!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Varför är det viktigt att Byggindustrin är på plats i Almedalen?

– Samhällsbyggnad berör alla och det är viktigt att vi tar plats i debatten. Det är också ett tillfälle att träffa kollegor och utbyta tankar och erfarenheter. 

Business Arena pågår från måndag till onsdag, vad står mer på agendan?

– Varje morgon klockan 09.00 inleder statsvetaren Stig-Björn Ljunggren och tidigare riksdagsledamot (KD) Caroline Szyber dagen med de viktigaste hållpunkterna och sen är det full verksamhet fram till eftermiddagen. Alla våra programpunkter liveastreamas och visas på Byggindustrin.se. Du hittar alla programpunkter här. 

Panelsamtal från Business Arena och Almedalen 2019.

Foto: Anders Carlén

Vad ser du mest fram emot?

– Jag cyklar till Visby (plus lite färja) tillsammans med Fastighetsnytts chefredaktör Björn Rundström redan på lördag och planerar att gotlandsturista två dagar innan allvaret börjar. Det ser jag mycket fram emot!

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev