söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggindustrin testar nya smittskyddsspelet

Publicerad: 9 april 2020, 08:12

Ett nytt mobilspel ska hjälpa till att förebygga smitta på byggarbetsplatser. Appen ForeBYG Smitte är framtagen av Ramboll i Danmark och simulerar olika scenarier där risken för smittspridning är stor. Byggindustrin har testat spelet.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Spelet är kostnadsfritt och framtaget för att ge guidning särskilt i coronatider och simulerar specifika och typiska situationer på arbetsplatserna, som i byggboden och vid materialleveranser.

– Vi utvecklade från början spelet för att hjälpa danska hantverkarna på byggarbetsplatser i ett i övrigt nedstängt Danmark. Nu finns den översatt till flera andra språk, bland annat svenska och engelska. Med gamification uppmärksammar spelet social distansering och god hygien i en miljö med speciella förutsättningar och vanor som kan vara svåra att bryta på egen hand, säger David Hermansson, affärsutvecklare på Ramboll Sverige, i ett pressmeddelande.

Rambolls nya spel simulerar risksituationer på byggarbetsplatsen och låter spelaren svara på quizfrågor.

Instruktionerna i appen är framtagna i samarbete med Dansk Byggeri, branschorganisationen för danska byggföretag.

– Det är allas ansvar att följa myndigheternas rekommendationer för att hjälpa till att platta ut kurvan. Digitala spel tillgängliga för alla i mobilen är vårt sätt att uppmärksamma vardagssituationer där vi behöver fundera ett varv extra och det vore bra om vi gjorde det även efter coronakrisen för att hålla oss mer friska, säger David Hermansson.

Här hittar du spelet

ForeBYG Smitte finns tillgänglig på språken svenska, danska, finska, norska, engelska och polska och kan laddas ner på App Store och Google Play.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev