Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggindustrin testar nya smittskyddsspelet

Publicerad: 9 april 2020, 08:12

Ett nytt mobilspel ska hjälpa till att förebygga smitta på byggarbetsplatser. Appen ForeBYG Smitte är framtagen av Ramboll i Danmark och simulerar olika scenarier där risken för smittspridning är stor. Byggindustrin har testat spelet.


Spelet är kostnadsfritt och framtaget för att ge guidning särskilt i coronatider och simulerar specifika och typiska situationer på arbetsplatserna, som i byggboden och vid materialleveranser.

– Vi utvecklade från början spelet för att hjälpa danska hantverkarna på byggarbetsplatser i ett i övrigt nedstängt Danmark. Nu finns den översatt till flera andra språk, bland annat svenska och engelska. Med gamification uppmärksammar spelet social distansering och god hygien i en miljö med speciella förutsättningar och vanor som kan vara svåra att bryta på egen hand, säger David Hermansson, affärsutvecklare på Ramboll Sverige, i ett pressmeddelande.

Rambolls nya spel simulerar risksituationer på byggarbetsplatsen och låter spelaren svara på quizfrågor.

Instruktionerna i appen är framtagna i samarbete med Dansk Byggeri, branschorganisationen för danska byggföretag.

– Det är allas ansvar att följa myndigheternas rekommendationer för att hjälpa till att platta ut kurvan. Digitala spel tillgängliga för alla i mobilen är vårt sätt att uppmärksamma vardagssituationer där vi behöver fundera ett varv extra och det vore bra om vi gjorde det även efter coronakrisen för att hålla oss mer friska, säger David Hermansson.

Här hittar du spelet

ForeBYG Smitte finns tillgänglig på språken svenska, danska, finska, norska, engelska och polska och kan laddas ner på App Store och Google Play.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News