Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggmästar'n i Skåne får sin största order någonsin

Publicerad: 6 september 2017, 13:12

Byggmästar’n i Skåne fått förtroendet att bygga nya Vikenskolan åt Höganäs kommun. Ordern på 261 miljoner kronor är den största i företagets historia och troligtvis väntar nyanställningar på hantverkarsidan.


Totalentreprenaden innefattar en ny-, om- och tillbyggnation av Vikenskolan samt rivning av vissa befintliga delar. Den nya skolbyggnaden kommer att vara på 8 500 kvadratmeter och innehålla bland annat ett bibliotek, administrativa lokaler, matsal och skolsalar. I samband med nybyggnationen ska även skolans idrottshall renoveras. På grund av den pågående verksamheten som kommer att fortlöpa, kommer projektet att delas upp i etapper. Skolan kommer också att byggas enligt miljöklassad byggnad guld.

Byggmästar’n i Skåne har gjort uppdrag för Höganäs kommun sedan länge och har goda relationer med kommunen.

Hur man än vrider på det är det alltid offentlig upphandling som gäller. Däremot har vi ett förtroende för varandra och samverkar bra. Vi har hängt ihop sedan 90-talet, säger Carin Stoeckmann, vd på Byggmästar’n i Skåne, och fortsätter:

Extra kul är att jag själv har gått på den skolan, och bor i kommunen! Att bygga skolor är vi duktiga på, sedan 2010 har vi byggt och renoverat cirka 30 skolor och förskolor i Skåne. Hösten kommer att bli spännande med uppstart av projektet och med projekteringen.

Den stora affären kommer troligtvis att leda till nyanställningar, berättar hon.

På hantverkarsidan kommer vi sannolikt att behöva utöka. Det är många timmar som ska till. Det känns väldigt bra, säger Carin Stoeckmann.

Den nya Vikenskolan ska stå klar 2021.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.