Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggmästaren köper in sig i lokaltidningskoncern i Stockholm

Publicerad: 18 juni 2020, 13:01

Börsbolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding har investerat 25 miljoner kronor i det svenska företaget Ge-Te Media, som äger lokaltidningskoncernen Direktpress. Affären innebär att Ge-Te Media i sin tur köper Mitti, den andra lokaltidningskoncernen i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Stockholm

Det är de två gratistidningskoncernerna Mitti och DirektPress som alltså går samman genom att Ge-Te Media AB förvärvar alla aktier i Mitti, som sedan augusti 2019 haft Citypress Stockholm AB som huvudägare. Ge-Te Media AB är moderbolag till DirektPress och SDR Svensk Direktreklam.

Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB har klivit in som långsiktig investerare och köper 45 procent av kapital och röster i den nya koncernen. 

- Vi tror att lokal journalistik och samhällsinformation är viktigt för människor i en alltmer globaliserad och digital värld. Att få bidra till att säkra utvecklingen av Sveriges bästa lokaltidningar för runt 1 miljon läsare känns både inspirerande, spännande och viktigt för en livskraftig demokrati, säger Tomas Bergström, vd på Byggmästaren, i ett pressmeddelande.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Stockholm

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.