tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggmaterialen som ökar mest

Publicerad: 23 april 2019, 09:18

Armering är en av kategorierna som ökade mest bland byggmaterialen första kvartalet.

En senare påsk ledde till en ökad försäljning av byggmaterial i första kvartalet 2019 jämfört med förra året. Det är främst fem produktkategorier som har stått för den största delen av ökningen.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Byggmaterialindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen ökade med 6,2 procent under första kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal 2018.

Att påsken under förra året inföll i mars och under 2019 i april bidrog positivt till utfallet. Västra Sverige var den region som växte starkast under perioden.

De fem produktkategorier som bidrog mest till utvecklingen under det första kvartalet var ”Skivmaterial”, ”Tryckimpregnerat virke”, ”Trävaror”, ”Hållfasthetssorterat virke” samt ”Armering, stål och metallvaror”. Dessa fem produktkategorier står får knappt en tredjedel av branschens omsättning men stod för hälften av tillväxten under det första kvartalet.

- Byggmaterialhandlarna har hållit ett högt tempo under årets första kvartal vilket är glädjande. Framför ligger nu några av byggmaterialhandelns viktigaste månader sett till försäljning och med dessa får vi en ordentlig temperaturmätning på branschen säger Monica Björk, vd på Byggmaterialhandlarna.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev