Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggnads och Peab lägger ner sina tvister

Publicerad: 22 januari 2010, 14:32

Byggnads och byggföretaget Peab har i dag skrivit på en överenskommelse för att minska framtida tvister mellan fack och arbetsgivare.


– Det här är en historisk överenskommelse. Jag ser ljust på Byggnads och Peabs framtid. Dessutom känns det bra att kunna meddela alla inblandade i tvisterna att de läggs ner, säger Mats Johansson, vice vd Peab, i ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har samarbetsklimatet mellan Byggnads och Peab varit ansträngt – till och med så pass att det har lett till en rad tvister i AD vilket har medfört ekonomiska och arbetsrättsliga förluster för både Byggnads och Peab.

Tvisterna har framför allt handlat om hur den fackliga verksamheten ska bedrivas på Peab.

Men i dag har Byggnads och Peab i dag undertecknat en uppgörelse som innebär att innebär att Byggnads och Peab ska tillsätta en arbetsgrupp i syfte att reglera det framtida samarbetet rörande fackliga frågor samt att minimera framtida tvister.

Överenskommelsen innebär också att Byggnads och Peab drar tillbaka sina pågående tvister i Arbetsdomstolen (AD).

– Det är med stor glädje och lättnad jag kan konstatera att vi tillsammans har undertecknat en överenskommelse. Nu kan vi lägga allt gammalt groll bakom oss och se framåt, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare i Byggnads, i pressmeddelandet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.