onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggpartner fortsätter att växa genom förvärv

Publicerad: 12 april 2022, 09:43

Sture Nilsson, vd för Byggpartner. Foto: Byggpartner

Byggpartner i Dalarna fortsätter att expandera. Denna gång genom förvärv i Västsverige.

Ämnen i artikeln:

ByggpartnerbyggkontraktGöteborg

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


I början av april blev det klart att Byggpartner i Dalarna förvärvade Åhlin & Ekeroth Byggnads med verksamhet i Östergötland. Nu riktar bolaget blickarna västerut och köper Göteborgsföretaget Flodéns. Enligt Byggpartners pressmeddelande är förvärvet är i linje med bolagets strategi och innebär att man nu etablerar en stark bas i Västsverige.

Läs även: Byggpartner gör miljardförvärv – går samman med Åhlin & Ekeroth: ”Vi ska inte bli en storkoncern” 

Vd Sture Nilsson ser goda möjligheter för bolaget att fortsätta växa på Göteborgsmarknaden.

– Vi är glada att Ernst Rosén AB, som varit huvudägare i Flodéns i mer än tre decennier, vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa som en väsentlig ägare och samarbetspart, säger Sture Nilsson, vd för Byggpartner i ett pressmeddelande.

Mer om Flodéns Byggnads

Flodén Byggnads i Göteborg är en väletablerad byggentreprenör med cirka 70 medarbetare och en stark marknadsposition i Västsverige. Under 2021 omsatte företaget cirka 870 miljoner kronor och har under 2019–2021 haft en EBIT-marginal väl i linje med Byggpartners finansiella mål. Under 2020 och 2021 har det genomsnittliga rörelseresultatet varit cirka 50 miljoner.

Flodéns Byggnads kommer att fortsätta att drivas som ett självständigt bolag under eget varumärke och med lokal ledning. För Byggpartnerkoncernen innebär förvärvet att man stärker sin ställning inom byggentreprenad och byggservice med ett lönsamt regionalt dotterbolag i västra Sverige.

I samband med avtal om förvärv av aktierna tillträder Peter Gustafsson som vd för Flodén Byggnads.

Läs även: Storförvärvarna fortsätter köpfesten: 36 bolag som bytt ägare senaste månaderna 

Säljare av aktierna i Flodéns är Ernst Rosén AB samt ett antal medarbetare i bolaget som alla blir aktieägare i Byggpartner.

– Överenskommelsen med Byggpartner innebär att Flodén Byggnads blir del av en större koncern samtidigt som det förbättrar förutsättningarna att fortsatta att utveckla affären och växa i regionen. Samgåendet bidrar med engagemang, kunskapsutbyte och inte minst att vi kulturellt delar synen på hur vi ska driva framtidens affärer, säger Peter Gustafsson, vd för Flodéns.

Tillsammans med Flodéns och Åhlin & Ekeroth kommer Byggpartner att få en omsättning på cirka 4,5 miljarder kronor och ha cirka 1 100 anställda.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev