söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggpartner tog hem tvekamp om ny multiarena

Publicerad: 16 maj 2023, 09:35

Hillängen arena ska bli en ny multiarena vid idrottsplatsen i Hillängen i Ludvika.

Foto: Sweco

Två byggare räknade på kontraktet för en ny multiarena i Ludvika. Byggpartner gick vinnande ur upphandlingen och ska nu bygga arenan i partnering med Ludvika kommunfastigheter.

Ämnen i artikeln:

SvepetByggpartnerDirektupphandlingUpphandling

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Ludvikas nya multiarena på Hillängens idrottsplats i stadsdelen Marnäs i Ludvika kommer att byggas i ett partneringsamarbete med Ludvika Kommunfastigheter och Byggpartner.

Läs även: Alla anbud: Byggarna som tävlar om ishallar, badhus och idrottshallar

Upphandlingen annonserades av Ludvika Kommunfastigheter den 10 februari 2023. Sista dag för anbudslämning var den 14 mars 2023 och då hade två anbudsgivare kommit in med anbud: Peab och Byggpartner.

I utvärderingen, baserad på presentation av anbuden och intervjuer med nyckelpersoner fick Byggpartner högst poäng, 22,3. Peab landade på 18,5 poäng.

Den nya hallen kommer i första hand att utnyttjas av skolor och föreningar, men ska också kunna användas till andra arrangemang. Multiarenan kommer att byggas i anslutning till den befintliga ishallen. I området intill hallen skapas olika aktivitetsområden, parkeringar, med mera.

– Det är jättekul att vi äntligen kan sätta i gång med projektet. Tillsammans med Byggpartner får vi möjlighet att skapa något riktigt bra för Ludvikaborna, säger fastighetsbolagens byggchef Ulf Adolfsson i ett pressmeddelande.

Ludvika Kommunfastigheter och Byggpartner inleder nu fas 1 av projektet, vilket innefattar planering och projektering. För genomförande av fas 2, produktions- och överlämningsfas, ska ställningstagande inhämtas från kommunfullmäktige samt att nya beslut ska tas av styrelsen i Ludvika kommunfastigheter.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev