Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Byggvaror säljer som smör

Publicerad: 25 april 2017, 09:33

Tillväxt på drygt nio procent för byggmaterialhandeln hittills i år.


Ämnen i artikeln:

Ulf S. GustafssonByggmaterialhandlarna

HUI Research mäter månadsvis försäljningen i byggmaterialhandeln på uppdrag av branschorganisationen Byggmaterialhandlarna. Den senaste undersökningen visar att försäljningen av byggmaterial ökade i mars med 11,1 procent mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.

– Året har verkligen inletts positivt och första kvartalet ger en försäljningstillväxt för byggmaterialhandeln med hela 9,4 procent, vilket naturligtvis är oerhört starkt och glädjande. Särskilt mot bakgrund av att vi under förra årets första kvartal hade en fin tillväxt om 7,6 procent. Vi skall då dock hålla i minnet att vi hade två försäljningsdagar mer i år på grund av att påsken låg i mars förra året, säger Ulf S. Gustafsson, vd för Byggmaterialhandlarna.

Han fortsätter:

– Vi har sett en förskjutning från Rot till projekt, vilket visar att även byggmaterialhandeln gynnas av det jämförelsevis höga bostadsbyggandet.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.