Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Bytesaffär mellan SFV och Vasakrona klar

Publicerad: 18 Juni 2008, 09:42

Statens fastighetsverk (SFV) har sålt fastigheten Uggleborg 12, på Vasagatan, till Vasakronan för 1 304 Mkr. Statens fastighetsverk har köpt fastigheterna Atomena 1, Kungliga Myntet 1, Ladugårdsbron 14 och Cepheus 2 och 3 av Vasakronan för 626 Mkr. Mellanskillnaden uppgår till 678 Mkr.


På initiativ av Statens fastighetsverk och efter ett riksdagsutlåtande om att fastigheter med kulturella värden bör avskiljas från Vasakronan före försäljning gav regeringen SFV i uppdrag att med Vasakronan genomföra ovanstående bytesaffär.

- De fyra fastigheter som tillförs SFV är alla kulturhistoriskt intressanta miljöer och passar därför väl in i vårt fastighetsbestånd och förvaltningsuppdrag, säger Bo Jonsson, generaldirektör på Statens fastighetsverk.

Samtliga fyra fastigheter som Statens fastighetsverk nu får i sitt bestånd är centralt belägna i Stockholm. Atomena 1 ligger på Stora Nygatan 2 A-B, Cepheus 2-3 på Svartmangatan 9, Kungliga Myntet 1 på Norr Mälarstrand 6 och Ladugårdsbron 14 vid Blasieholmstorg 8/Nybrokajen 11-13. Den totala lokalarean för de fyra fastigheterna uppgår till ca 14 800 kvm.

Nuvarande hyresgäster i ovan nämnda byggnader är bl a Arbetsdomstolen, Rikskonserter, Talarforum i Skandinavien och hitta.se.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.