fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Construction Summit tar plats på Business Arena Stockholm: ”Programmet kommer att bli riktigt starkt”

Publicerad: 20 september 2022, 12:16

Daniel Bergstrand är strategisk innehållsproducent på Business Arena och Byggindustrins event Construction Summit. Foto: Elias Ljungberg

Årets upplaga av Business Arena Stockholm på Waterfront Congress innehåller ett heldagsspår om bygg- och installationsrelaterade frågor och går under namnet Construction Summit. Det blir bland annat diskussioner om byggkonjunkturen mot bakgrund av problemen som tornar upp sig i ekonomin. Byggspåret arrangeras torsdagen den 22 september.

Ämnen i artikeln:

Business ArenaConstruction Summitbyggkontrakt

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Vi passade på att fråga Daniel Bergstrand som är strategisk innehållsproducent på Business Arena och medlem i programgruppen vad man ska hålla ögonen på under Construction Summit-spåret.

Läs även: Glöm inte att anmäla ditt projekt till Årets Bygge!

– Vi arrangerar ju Construction Summit som ett eget event riktat mot byggbranschen och tanken med programpunkterna i det här spåret inom ramen för Business Arena Stockholm är att ta upp saker som ligger nära både bygg och fastighet. Vi kommer att prata byggkonjunktur och om läget på byggmarknaden med en kunnig panel. Sedan blir det mångfaldsfrågor och en hel del diskussioner om hur regler påverkar både bygg och fastighet.

Construction Summit på Business Arena Stockholm

Förmiddagspasset, kl. 11:00

 

• Hur påverkas

byggbranschen av orosmolnet?

• Panel: Skakig byggmarknad

– vilka åtgärder är det som

behövs?

• Är samplaneringen en

framkomlig väg när mycket

ska byggas?

 

Eftermiddagspasset, kl. 13:30

 

• När goda intentioner leder till

kortslutning – exempel från

förskolans värld

• Ledtider för planering går i

fel riktning – större problem i

tuffa tider?

• Mångfald i byggbranschen – vad är status?

 

Läs mer om programmet här!  

Vilka regler är det ni kommer att ta upp?

– Det finns ju många regler som verkligen syftar till bra saker, men ibland krockar de med varandra och oavsiktliga effekter uppkommer. Vi kommer att ta en förskola i Göteborg som exempel och förklara hur olika regelverk leder till ökade kostnader som kan te sig orimliga. På samma sätt frågar vi oss varför ledtiderna inom planeringen ökar i stället för att minska.

Hur går det med planeringen av nästa års Construction Summit?

– Vi kommer att arrangera Construction Summit för andra gången 28 mars 2023. Just nu pratar vi ihop oss med kunniga personer i branschen så att vi ligger lika rätt ämnesmässigt som jag faktiskt tycker att vi lyckades göra vid premiären i år. Med hjälp av redaktionen på Byggindustrin kommer programmet att bli riktigt starkt.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev