torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Contractor knep kontraktet i Umeå – ska bygga om rum till lägenheter

Publicerad: 21 april 2023, 09:35

Till höger en av de byggnader på Pedagoggränd, Ålidhem i Umeå som ska renoveras. Till höger Pelle Kriström, vd på Contractor Bygg i Umeå och Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

Foto: Malin Grönborg

Contractor kommer att utföra nästa etapp av Bostadens stora ombyggnation av de klassiska studentkorridorerna på Ålidhem i Umeå. Kontraktet är värt 163 miljoner.

Ämnen i artikeln:

SvepetUmeå

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var 2020 som kommunala Bostaden påbörjade ombyggnationen av studentbostäderna på Ålidhem i Umeå från studentrum till studentlägenheter. Den första etappen på 326 lägenheter utfördes med Rekab Entreprenad som totalentreprenör.

Men när det är dags för nästa etapp där 236 studentrum fördelade på tre hus från 60-talet ska omvandlas till 263 lägenheter är det Contractor Bygg i Umeå som knipit totalentreprenaden. Förutom stommen som bevaras blir allt nyproduktion. Ordervärdet uppgår till 163 miljoner kronor.

Läs också: Contractor tvingas varsla: “Mediebilden av extrem tillväxt i Skellefteå är inte sann”

Projektet ska vara färdigt i september 2025.

– Att vi öppet delat med oss av allas kunskaper och erfarenheter har gjort att vi kunnat projektera fram de bästa lösningarna. Nu får vi äntligen börja bygga och förverkliga resultatet av projekteringen. Genom att bedriva entreprenaden gemensamt och öppet kan vi och Bostaden tillsammans med lokala underentreprenörer och erfarna konsulter åstadkomma bästa möjliga helhetslösning, säger Contractor Byggs vd Pelle Kriström, i en kommentar.

Läs också: Premiär för samverkan i baskontrakten: "Mycket som kan leda till förbättringar"

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev