Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Contractor satsar i fjällen: ”Vi kommer att behöva rekrytera ny personal”

Publicerad: 31 mars 2021, 11:57

Satsningen i Vemdalen kan betyda nyrekryteringar för, berättar Stefan Rex, vd för Contractor Sundsvall.

Foto: Peritas / Contractor

De senaste åren har Contractor genomfört flera uppmärksammade fjällprojekt i framför allt Hemavan. Nu flyttar bolaget blickarna även söderut i fjällvärlden och bygger 30 lägenheter i Vemdalen.


Ämnen i artikeln:

ContractorSundsvall

De nya lägenheterna byggs i det populära området Vemdalsporten och beställare är Peritas Fastigheter. Totalt handlar det om sju huskroppar, med 30 bostadsrätter på 68 kvadratmeter fördelade på fyra rum och kök. 

LÄS MER: Byggrusch i fjällen för Österling: ”Över all förväntan” 

Trots att lägenheterna bara har legat ute till försäljning i ett par veckor har de flesta redan sålts.  

– Precis som vi hade trott och hoppats verkar försäljningen ha gått riktigt bra under den korta tid som den pågått, det återstår nämligen bara ett fåtal lägenheter att sälja. Så vi siktar på byggstart i maj och det första huset ska stå klart julen 2021. Sedan blir det inflyttning vart efter husen färdigställs och i juni 2022 ska hela projektet vara klart, säger Stefan Rex, vd för Contractor Sundsvall, i ett pressmeddelande.

Affären värd 26 miljoner

För Contractors del handlar det om ett projekt på totalt 26 miljoner kronor. Tanken är att det ska bli fler projekt på orten framöver.

– Hela området kring Vemdalen är expansivt och det händer mycket även på platser som Klövsjö, Björnrike och Storhogna. I ett större perspektiv vill vi ju utveckla hela Norrland och vi ser definitivt Vemdalen som ett av flera intressanta områden, säger Stefan Rex.

”Kommer behöva rekrytera”

Contractor stora möjligheter att precis som på andra orter driva projekt i egen regi.

– Vi vill definitivt driva projekt även helt i egen regi i Vemdalen och här kan bland annat Jörnträhus vara intressant som husleverantör. De ingår ju i koncernen och har ett erbjudande som passar bra för fjällvärlden. Eftersom vi vill etablera oss på allvar i Vemdalen kommer vi att behöva rekrytera ny personal på orten, vilket ju är en spännande möjlighet för alla som vill jobba och leva i fjällvärlden, avslutar Stefan Rex.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

ContractorSundsvall

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.