Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Coronaviruset stänger fastighetsmässa

Publicerad: 2 mars 2020, 09:58

Fastighetsmässan Mipim ställer in på grund av coronautbrottet.

Foto: Mostphotos

Den stora fastighetsmässan Mipim i franska Cannes i mars skjuts fram på grund av coronavirusets fortsatta spridning. Skanska är e


Fastighetsmässam Mipim arrangeras varje år i Canne och lockar cirka 23 000 besökare från hela världen. Från Sverige reser såväl fastighetsbolag som kommuner och byggbolag för att ställa ut och mötas under mässdagarna.

Men i år har evenemanget blivit uppskjutet till följd av coronavirusets spridning i Europa.

Redan i förra veckan meddelade Skanska och flera andra bolag att man ställer in sin medverkan på grund smittorisken och i helgen kom besked från arrangörerna att hela mässan, som var planerad till 10-13 mars, ställs in. Arrangemanget ska i stället genomföras i 2-5 juni.

- Hälsan för våra medarbetare och kunder har högst prioritet. Med tanke på omständigheterna är det bästa vi kan göra att flytta fram Mipim till juni, säger mässans chef Paul Zilk i det mejl som skickats till alla gäster, partners och medarbetare.

Arrangörerna skriver att beslutet inte varit lätt att fatta men att de anser att det är det enda rätta med tanke på coronavirusets framfart i Europa.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.