söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Cowi ska bygga världens längsta sänktunnel

Publicerad: 14 mars 2016, 10:58

Fehmarn-förbindelsen beräknas vara klar 2028. Foto: Femern A/S

Cowi fick kontraktet som ska knyta ihop Danmark med Tyskland via Fehmarn-förbindelsen.

Ämnen i artikeln:

sänktunnelFehmarnCowibyggkontrakt


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Danska folketinget har sagt sitt och Femern A/S går nu ut med vilka som ska bygga tunneln till Tyskland. Cowi är konsult åt det vinnande entreprenörskonsortiet Femern Link Contractors och ska utforma den 18 kilometer långa sänktunneln, anslutande ramper och portaler, broar och dammar, betalstationer och administrationsbyggnader. 120-140 ingenjörer kommer att arbeta med detta hos Cowi under en period på upp till tre år.

– Cowi har kunnat mobilisera personal från kontor runt om i världen för att få rätt kompetens till utformningen av anbudet, och teamet är mycket stolta över att vara designer åt FLC-konsortiet i utförandefasen av projektet, säger Jotham Vizard, Senior Vice President för Tunnels inom Cowi, i ett pressmeddelande.

Tidigare utformades även Storabältförbindelsen och Öresundsförbindelsen av Cowi. Fehmarn-förbindelsen beräknas vara klar 2028. Projektkostnaden uppskattas i dagsläget till 52,6 miljarder danska kronor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev