Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

CRTG tar hem nytt tunnelbanekontrakt i Nacka – värt 600 miljoner

Publicerad: 24 april 2022, 17:47

CRTG har tagit hem ett nytt tungt kontrakt inom utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm.

Foto: Anders Siljevall

Den kinesiska entreprenören CRTG har tagit hem ett nytt kontrakt inom utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm. Entreprenaden har ett kontraktsvärde på cirka 600 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

CRTGtunnelbana

CRTG Engineering får uppdraget att utföra bergschakt för spårtunnel, stationsutrymmen, betongarbeten och anslutande markarbeten inom entreprenaden Anläggningsentreprenad, Järla 8715. Kontraktsvärdet är cirka 600 miljoner kronor, skriver Förvaltning för utbyggd tunnelbana på sin hemsida. 

Läs även: Kinesiska CRTG om Sverigeresan: ”Vi är här för att stanna”

CRTG Engineering inledde sin resa i Sverige med att vinna upphandlingen av tre arbetstunnlar inom tunnelbaneutbyggnaden i Nacka. I höstas stod det klart att bolaget också tilldelades sin första huvudtunnelentreprenad inom projektet – Anläggningsentreprenad Sickla (8714) – som innefattade bergschakt för spårtunnel, stationsutrymmen, betongarbeten samt anslutande markarbeten.

Anläggningsentreprenad Järla är den sista av de tre stora entreprenadkontrakten på Nackagrenen av den nya tunnelbanan. Förutom CRTG:s två etapper består projektet av 8716 Anläggningsentreprenad Nacka som utförs av Skanska.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

CRTGtunnelbana

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.