tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

CS Talks: Så kan branschens aktörer bli bättre på att kommunicera: ”Det är i de enkla projekten som det ofta blir katastrof”

Publicerad: 7 april 2022, 12:29

Pratar entreprenör och byggherre samma språk? Bättre samverkan som recept för en effektivare byggbransch var temat i ett rundabordssamtal under Construction Summit. Foto: Elias Ljungberg

Byggbranschen lider av effektivitetsbrister som kostar hundratals miljarder om året. Hur kan entreprenörer och beställare samverka för att komma till botten med problemet?

Ämnen i artikeln:

Webb-TVConstruction SummitSvensk Byggtjänstbyggkontrakt

För några år sedan kom en rapport från Boverket som sa att byggfel kostar hundratals miljarder varje år. Ett sätt att komma till rätta med problemet är att förbättra kommunikationen mellan byggherrar och leverantörer. Beställaren är ofta mer av en generalist och leverantören specialist. Går det att ta ett steg närmare varandra och lära sig varandras språk? Är byggherrens kunskaper i komplexa projekt för små och ansvaret för stort? Vad saknar byggleverantörerna från beställarsidan?

Läs även: Mikael Anjou om problemen som sinkar byggbranschen: ”Jag vill inte peka ut några enskilda företag”

Kajsa Hessel, vd för Svensk Byggtjänst, leder ett samtal om vikten av kommunikationen mellan beställare och leverantörer inspelat under Construction Summit den 24 mars.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Medverkande:

Kajsa Hessel (samtalsledare), vd, Svensk Byggtjänst

Mikael Anjou, vd, Sizes Works

Emma Grass, projektchef, Zengun

Tomas Hermansson, vd, Bonnier Fastigheter

Tommy Lenberg, Byggherrarna

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev