Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Därför har Sveriges Byggindustrier bytt namn

Publicerad: 31 januari 2020, 10:33

På måndag byter Sveriges Byggindustrier namn till Byggföretagen. I samma veva görs hemsidan och medlemstjänsterna om.


Namnet Sveriges Byggindustrier finns inte mer. Från och med måndag 3 februari heter medlemsorganisationen för byggföretag i Sverige istället Byggföretagen.

Enligt Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier, är namnbytet bara en del i ett större utvecklingsarbete som nu realiseras.

– Vi vill öka attraktiviteten och göra vårt uppdrag tydligare. Fler känner sig mer förknippade med ett småskaligare namn som Byggföretagen än ett namn som Sveriges Byggindustrier, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Namnet Byggföretagen är tänkt att visa medlemsföretagens betydelse för samhället i stort, i form av jobbskapande och byggande av viktig infrastruktur och bostäder. Förhoppningen är att locka fler nya medlemmar, inte minst ur gruppen nyanlända och kvinnor.

I samma veva som namnet byts ut lanserar organisationen också en omgjord sajt där det ska vara lättare att ta del av den service och de tjänster som medlemsföretagen har rätt till.

Vilken är den viktigaste förändringen vad gäller er medlemsservice?

– Vi har haft ett antal digitala hemsidor som kräver olika typer av inloggningar. Nu gör vi en ny hemsida som är mer användarvänlig, med bara ett inlogg som är kopplat till Id06. Vi kopplar på arbetsgivarguiden och sätter upp ett enda nummer till vår personliga rådgivning.

Vad har det kostat att göra namnbytet och övriga förändringar?

– Det handlar om knappt två miljoner kronor. Alldeles oavsett namnbytet var vi tvungna att göra ordet digitala arbetet. Nuförtiden innebär ett namnbyte inte byte av så många fysiska saker, som skyltar och brevpapper och sådant vilket gör det billigare än förr, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Här kan du kolla in den nya sajten och namnet. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.