Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

De får entreprenadavtal med Aros Bostad

Publicerad: 18 mars 2020, 14:39

Aros Bostads radhusprojekt Milstena.

Foto: Aros Bostad

C4 Hus och TM Anläggning har tecknat avtal för hus- respektive markentreprenad med Aros Bostad som ska bygga 69 radhus i Täby.


Bostadsprojektet Milstena i Skarpäng är Aros Bostads första utvecklingsprojekt med enbart radhus. Området kommer att omfatta 69 radhus i bostadsrättsform, fördelade på fyra olika husmodeller med fasader i både tegel och trä. En gemensam pool placeras också centralt i området.

Totalentreprenaden med hustillverkaren C4 Hus, som har sitt säte i Kristianstad, omfattar uppförande av radhusen, vilka byggs med prefabricerade trästommar från Derome-koncernen. TM Anläggning, som är en del av Sh-koncernen, ansvarar för markentreprenaden, från förberedande arbeten till finplanering.

LÄS MER: Sh Bygg förvärvar TM Anläggning

– Det känns spännande att gå in i en ny fas och inom kort starta byggnationen av Aros Bostads första radhusprojekt, vilket dessutom blir vårt första projekt i Täby. Försäljningen är påbörjad och vi kan konstatera att det finns ett starkt intresse för den här typen av bostäder i området, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad, i ett pressmeddelande.

Första inflyttning beräknas till sommaren 2021 och hela området beräknas vara färdigställt under våren 2022.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.