Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

De ska ta över SSM:s entreprenader

Publicerad: 20 maj 2019, 09:34

Mattias Roos, vd för SSM.

Bostadsutvecklaren SSM vill fokusera sin kärnverksamhet till projektutveckling. Därför planerar bolaget att inleda ett samarbete med entreprenören Mecon Bygg, som tar över den interna entreprenadverksamheten i SSM.


SSM:s entreprenadverksamhet består av ett 20-tal medarbetare. Genom att låta Mecon Bygg ta över verksamheten och personalen tror SSM att deras projektmarginaler kommer att påverkas positivt över tid.

Mecons specialistkompetens inom stora entreprenader förväntas påverka SSM:s projektmarginaler positivt över tid, i övrigt bedöms överlåtelsen ha en marginell resultatpåverkan för SSM under 2019.

– Genom att etablera ett strategiskt samarbete med Mecon, en av branschens effektivaste byggbolag, ökar vi vår konkurrenskraft i att utveckla nya bostäder från idé till dess att nyckeln kan överlämnas.
Det känns också tryggt att ge våra medarbetare möjligheten att övergå till ett bolag som präglas av kvalité samt lika värderingar och kultur som SSM, säger Mattias Roos, vd förSSM.

SSM kommer nu att påkalla MBL-förhandlingar avseende de planerade förändringarna.

Mecon Bygg grundades 1999 och arbetar med stora totalentreprenader i form av flerbostadshus i Stockholm och Uppsala. Under 2018 hade bolaget 45 anställda och omsatte drygt 629 miljoner kronor.

– Mecon kommer att kunna bidra med mångårig erfarenhet inom bostadsbyggande och tillföra kompetens tidigt i byggprocessen för att producera kostnadseffektiva bostäder. Vi glädjs också åt möjligheten till att få hälsa nya medarbetare välkomna till oss, säger Mikael Bölander, vd för Mecon Bygg.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.