Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Derome satsar på industriellt byggande

Publicerad: 20 oktober 2008, 13:07

En mer automatiserad tillverkning och en sammanslagning företagets hustillverkande bolag ska göra Deromekoncernens husproduktion billigare och effektivare.


Konjunkturnedgången slår hårt mot småhustillverkarna. Deromekoncernen möter krisen med sammanslagning och en mer automatiserad produktion.

Under året har Deromegruppen investerat närmare 40 miljoner kronor i en ny helt automatiserad produktionslinje.

Genom att slå samman tillverkningsenheterna A-hus, Varbergshus och Derome Mark & Bostad till en enhet, Derome Hus, ska rationaliseringar bli möjliga inom flera områden av verksamheten.

Det finns massor av fördelar, enligt Peter Mossbrant, som blir företagets nye vd.

– Idag sitter vi och utvecklar passivhus, stommar och konstruktioner och gör materialval på tre olika ställen. Det är inte så bra. På det här sättet tror jag att vi kommer att få en billigare produktion i alla led, säger han.

Peter Mossbrant tror inte att omorganisationen kommer att innebära uppsägningar. Det varsel av 25 personer som företaget har aviserat skulle ha lagts ändå, enligt Peter Mossbrant.

– Jag tror att detta ger så stora fördelar på marknaden och en billigare produktion i alla led så att vi kan öka volymen istället, säger Peter Mossbrant.

Derome Hus ska kunna producera 1 000 bostäder om året, kanske mer på sikt, jämfört med cirka 800 enheter idag.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.